var community blog

Samenwerken met impact: VAR en RvB

Op donderdag 7 december a.s. vindt de workshop ´Succesvol samenwerken met de Raad van Bestuur´ plaats. Deze workshop is onderdeel van een nieuwe serie VAR Community Nederland workshops rond het thema ‘Samenwerken met impact’.

De Raad van Bestuur is voor de VAR een belangrijke samenwerkingspartner. Een samenwerking die medebepalend is voor de professionele zeggenschap en beroepsontwikkeling binnen de organisatie.

De samenwerking met de Raad van Bestuur vraagt aandacht. Zowel in het opbouwen van de relatie als later het onderhouden daarvan. Hoe doe je dat? Wat zijn succesfactoren? Welke drempels zijn er en hoe haal je die weg? Daarover gaan we bij de workshop met elkaar van gedachten wisselen.

Programma

De bijeenkomst start met Hanneke Veldhuisen die haar ervaringen zal delen als voorzitter VAR Diakonessenhuis Utrecht. Gevolgd door Eliane Thewessen die dit doet vanuit haar perspectief als voorzitter Raad van Bestuur bij Axion Continu. Hoe geven zij invulling aan de samenwerking met de Raad van Bestuur respectievelijk de VAR, wat bepaalt het succes en waar lopen zij tegenaan?

Tijdens het tweede deel van de bijeenkomst doorgronden we gezamenlijk het thema geïnspireerd op de methodiek van het ‘Wereld Café’, waarbij de deelnemers hun expertise en ervaring kunnen delen. De inzichten en uitkomsten krijgen een plek op het online platform van VAR Community Nederland.

Invalshoeken

  • Wat zijn de kritische succesfactoren voor een samenwerking met de Raad van Bestuur?
  • Welke drempels zijn er voor een succesvolle samenwerking en hoe haal je die weg?
  • Hoe ziet jullie agenda met de RvB eruit? Welke onderwerpen bespreek je wel/niet met de bestuurder? Waarom?
  • Wat zijn doelen van de samenwerking? Wat is ieders verantwoordelijkheid en rol in de samenwerking?
  • Welke praktische vraagstukken zijn er? Vergaderfrequentie? Wie voert het overleg, VAR-voorzitter, DB en/of alle VAR-leden?

Uiteraard is er ruimte voor andere vraagstukken aangaande deze samenwerking. Je kunt deze zelf aandragen. Tijdens de bijeenkomst, maar ook eerder via het online platform van VAR Community Nederland.

Aanmelden

Wil jij ook bij deze bijeenkomst op 7 december a.s. aanwezig zijn? Geef hieronder je deelname aan ons door! Voor (proef-)leden van VAR Community Nederland is de toegang gratis. Niet-leden en introducé(e)s kunnen ook deelnemen aan de workshop, de kosten bedragen dan € 25,- per persoon.

Tijd en locatie

Succesvol samenwerken met de Raad van Bestuur
Donderdag 7 december 2017
14.00 – 17.00 uur
Houttuinlaan 14, Woerden

Heb je een vraag over deze bijeenkomst van VAR Community Nederland? Stuur een e-mail naar: [email protected].