Var blog

Op zoek naar de VAR succesfactor

Verpleegkundige en Verzorgende Adviesraden (VAR) zijn niet meer weg te denken in de gezondheidszorg. Er zijn VAR’s in allerlei soorten en maten. VAR Community Nederland constateert dat er adviesraden zijn die een doorontwikkeling maken (of op het punt staan dit te doen) en dat er regelmatig nieuwe VAR’s starten. Het valt op dat ook de langdurige zorg (VVT) de VAR’s hebben ontdekt.

Wat bepaalt dat je een succesvolle start hebt of een succesvolle doorontwikkeling doormaakt als VAR? Wat zijn zaken om rekening mee te houden? Wat zijn do’s en dont´s?

VAR Community Nederland grijpt deze vragen aan om met haar leden en anderen die werkzaam zijn in de Nederlandse zorg, deze thema’s te doorgronden. Dit doen we tijdens een inspirerende en interactieve bijeenkomst op woensdag 7 december 2016.


Programma

Eline de Kok, RN, MSc. Adviseur Innovatie bij V&VN, verpleegkundige en voorzitter Verpleegkundig Convent UMC Utrecht, opent deze bijeenkomst. Axioncontinu, startende VAR in de VVT, en VieCuri delen daarna in twee parallelle sessies hun ervaringen over het opzetten en de ontwikkeling van een VAR.

Tijdens het tweede deel van de bijeenkomst doorgronden we de twee thema’s aan de hand van diverse onderwerpen en vraagstukken die de deelnemers (vooraf) inbrengen. We bespreken de thema’s middels een open werkvorm, waarbij de deelnemers hun expertise en ervaring kunnen delen en samen de onderwerpen uitdiepen.

15.30 uur: Ontvangst
16.00 uur: Impactvolle ontwikkelingen voor VAR’s e.d. in 2017! | Eline de KoK
16.30 uur: Wat maakt een start van een VAR succesvol? | Axioncontinu
16.45 uur: Wat maakt de doorontwikkeling van een VAR succesvol? | VieCuri
17.00 uur: Open werkvorm
18.15 uur: Afsluitende borrel

De uitkomsten van de bijeenkomst krijgen een plek op het online platform van VAR Community Nederland.


Aanmelden

Wilt u ook bij de VAR Community Nederland bijeenkomst ´Op zoek naar de succesfactor van de VAR´ op 7 december a.s. aanwezig zijn? Geef hieronder aan hoeveel toegangskaarten u wilt bestellen en klik op AANMELDEN! De kosten bedragen € 45,- (incl.btw) per persoon.


Tijd en locatie

Op zoek naar de succesfactor van de VAR
Woensdag 7 december 2016
15.30 – 19.00 uur
Houttuinlaan 14, Woerden

Hebt u een vraag over deze bijeenkomst van VAR Community Nederland? Stuur een e-mail naar: [email protected].